112

Antallet af indbrud i private hjem halveret på tre år

Foto: Rigspolitiet

Færre og færre østjyder oplever at komme hjem til et knust vindue, et gennemrodet hjem og stjålne værdier, for antallet af anmeldelser om indbrud har taget et gevaldigt dyk de seneste år.

I 2021 fik Østjyllands Politi 1.462 anmeldelser fra borgere, der havde haft indbrud i deres hjem. Det er en nedgang på over 20 procent i forhold til året før, og en halvering af tallet fra 2018, hvor der blev registreret lidt over 3000 indbrud i private hjem.  

”Det er jo voldsomt ubehageligt og utrygt at blive udsat for indbrud, og derfor glæder det os, at der igen i 2021 skete et markant fald i antallet af anmeldelser, ” siger vicepolitiinspektør Camilla Holdorff Nielsen. 

En stor del af faldet kan forklares med corona-epidemien, der har betydet, at mange flere borgere har været hjemme. Men det er ikke hele forklaringen, påpeger vicepolitiinspektøren. 

”Der er ingen tvivl om, at corona har haft meget stor betydning. Men faldet i antallet af indbrud begyndte før corona kom til, så der er også andre faktorer, der er i spil. Vi kan se, at flere borgere bruger nabohjælp, og mange har fået alarmer og er blevet bedre til at sikre deres hjem. Derudover har vi i politiet stort fokus på indsatsen mod indbrud både i forhold til forebyggelse og efterforskning, ” siger Camilla Nielsen. 

Risiko for flere indbrud

Coronarestriktionerne ophører 1. februar, og det betyder også, at risikoen for at få ubudne gæster kan stige, fordi folk nu i endnu højere grad vil være hjemmefra en større del af dagen. 

”Nu hvor den almindelige hverdag så småt vender tilbage, og folk igen tager afsted på arbejde, så er det ekstra vigtigt, at man får lavet nogle aftaler med naboen, og holder godt øje med mi

Kommentarer