112

Færdselspolitiet på besøg på Samsø

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Betjente fra Østjyllands Politis færdselsafdeling har i denne uge været en tur på Samsø i perioden fra søndag eftermiddag til onsdag eftermiddag. Færdselsbetjentene kom hjem med 20 sager fordelt på 18 sigtede.

En af de sigtede var en 45-årig mand, bosiddende i Tjekkiet, der mandag morgen kl. 06.17 blev taget i at køre 115 km/t ad Havvejen i retning mod Nordby. Det viste sig, at han også havde drukket lidt for mange øl i løbet af natten, hvilket havde resulteret i en alt for høj promille. Han blev derfor både sigtet for hastighedsovertrædelsen og for spirituskørsel. Da han var udenlandsk statsborger, fik han en straksbøde, som han delvist betalte med det samme.

En af de andre sigtede var en 54-årig mandlig bilist, der tirsdag kl. 16.54 blev standset på Smedegade i Tranebjerg. Det viste sig, at manden havde røget for meget hash, og at han i øvrigt var frakendt førerretten, så han blev sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde han lånt af en bekendt, som derfor fik en sigtelse for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Sigtelserne fordelte sig på:

1 x spirituskørsel

1 x narkokørsel

1 x kørsel i frakendelsestiden

1 x hastighed i by – klip

2 x hastighed land – klip

1 x kørekort ej medbragt

1 x overladelse af førerretten

5 x manglende sikkerhedssele – fører

2 x ej anvendt fastspændt styrthjelm – knallert

1 x overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen – CVR-sag på varebil

1 x brug af håndholdt mobiltelefon

2 x lille knallert, konstruktivt ændret – over 43 km/t på rullefelt

1 x afgiftslov for traktor + straffelov – anvendt godkendt traktor til entreprenørkørsel, hvor der er krav om registreret traktor

Kommentarer