112

Klistermærke skal forebygge indbrud i biler

Østjyllands Politi opfordrer bilejere til at påsætte et særligt klistermærke i bilruden, for at forebygge indbrud. Foto: Østjyllands Politi.

Dagene bliver kortere, og desværre er der nogle, der udnytter de mørke timer til lyssky gerninger. Østjyllands Politi modtager igen mange anmeldelser fra borgere, der har haft indbrud i deres biler.

Østjyllands Politi modtager gennemsnitligt fem anmeldelser om indbrud i personbiler om dagen. Antallet har været faldende under corona-nedlukningen, hvor mange har arbejdet hjemme, men nu er antallet af anmeldelser begyndt at stige igen.

– Vi ser ofte, at tyven for eksempel smadrer en siderude og rækker ind og tager værdigenstande, der ligger lige umiddelbart indenfor. Vores bedste råd er derfor at tage sine værdigenstande med sig, også selvom man kun forlader bilen i få minutter, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard ved Østjyllands Politi.

Særligt i Aarhus Kommune er man flere steder plaget af mange og gentagne bil-indbrud, og det er tydeligt, at særligt én ting går igen: Der ligger værdigenstande synligt fremme og let tilgængelige for en gerningsmand.

– Vi vil nu sætte ekstra fokus på problemet og gå ud og klæde borgerne på med gode råd til, hvad de selv kan gøre for at undgå at få indbrud i sin bil, siger Gert Bisgaard og fortsætter:

– Vi vil være til stede med den mobile politistation i de områder, hvor der er flest anmeldte indbrud. Betjentene giver gode råd og deler klistermærker ud, som skal hjælpe med at minde folk om at tage deres værdigenstande med fra bilen, siger han.

Klistermærkerne skal sidde indvendigt i bilen. Ud over at minde bilens ejer om at tage sine ting med sig, skal de også signalere til tyvene, at der ikke er noget at komme efter. Klistermærkerne kan hentes gratis på alle østjyske politistationer.

Tre gode råd til at undgå indbrud i bilen:

• Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet.

• Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning.

• Sæt politiets klistermærke i bilen, så tyven kan se, at der ikke er noget at komme efter.

Kommentarer