Langør

Samsø fik besøg af færdselspolitiet

Foto: Sikker Trafik

Østjyllands Politis færdselsafdeling var i sidste uge en tur på Samsø fra den 20. til 24. juli for at holde øje med, om færdselsloven blev overholdt på ferieøen. Færdselsbetjentene assisterede også landbetjenten og kollegaerne fra specialpatruljen, der var på øen under Samsø Festival.

Færdselsbetjentene kom hjem med 23 sager. 13 af sagerne omhandlede manglede lys på cyklen, og syv personer fik en sigtelse for at køre på el-løbehjul uden brug af cykelhjelm.

En bilist blev sigtet for ikke at have medbragt kørekort, og en anden blev sigtet for at have tildækket bilens bageste nummerplade.

Derudover fik en traktorfører en sigtelse for at køre godskørsel i en ikke-registeret traktor. Traktoren manglede i øvrigt også lys bagpå og en reflekstrekant og så kørte den på et revnet fordæk. Derudover var der ikke en tilstrækkelig sikring ved sammenkoblingen, hvilket kan resultere i, at føreren får en betinget frakendelse af kørekortet.

Færdselsbetjentene holdt også øje med både spiritus- og narkobilister, men fandt ikke en eneste blandt de ca. 200 bilister, der blev tjekket.

Kommentarer